Verken Nationaal De Groote Peel

De Groote Peel is een bijzonder natuurgebied dat voor een deel gevormd is door turfwinning. Hierdoor ontstonden namelijk waterplassen, kleine veenputjes en peelvaarten met de bijbehorende hoogveenplanten zoals veenmos, zonnedauw en lavendelheide.
Afstand:
61,84 km

Start locatie:
Beringe

Veengebieden en heidevelden
Stap op de fiets in Beringe en fiets via Grashoek, Spiesberg en Neerkant het Nationaal Park De Groote Peel binnen. Je fiets voornamelijk door de groene veengebieden, maar je rijdt ook een stukje door de heidevelden om een bezoekje te brengen aan de Uitkijktoren die hier ligt. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. Een stukje verder op de route kom je langs Bezoekerscentrum Mijl Op Zeven. Vanuit dit buitencentrum worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals speurtochten en je kunt hier terecht in het winkeltje om spullen te kopen die je nodig kunt hebben om de natuur te ontdekken.

Nationaal Park De Groote Peel
Nationaal Park De Groote Peel maakt deel uit van de Peelrandbreuk die miljoenen jaren geleden ontstond. Het is een aaneengesloten natuurgebied van 1500 hectare groot met een grote variatie aan landschappen. Je vindt hier moeras, heide, waterplassen en kleine stukjes bos. Het meeste veen in dit gebied is afgegraven en groeit niet meer vanzelf. Dit waterrijke gebied is een aantrekkelijke woonplaats voor watervogels. Ongeveer honderd vogelsoorten broeden hier en ook trekvogels voelen zich hier thuis.

Reactie s over dit uitstapje

Plaats als 1e een reactie!

Reactie plaatsen

* verplichte velden
Eten & Drinken

Eten & Drinken

De mogelijkheden om te eten & Drinken in Meijel bekijk je eenvoudig via onze...
Kaart

Kaart

Bekijk de interactie kaart voor alle locaties
Peelburger

Peelburger

Bestel de heerlijke Peelburger voor slechts:€8,45
Terug naar overzicht