Grote Fietstassenroute; naar biologische adresjes

Rondom de Groote Peel zouden er nog best wat biologische boeren bij kunnen maar wát er is aan bio-boeren is top. Het draait allemaal om fruit: geurig, sappig, stevig fruit dat zó lekker smaakt dat je er aan verslaafd zou kunnen raken. En dat met als decor akkers en weilanden, de bossen en vennen van de Groote Peel en de soms bedwelmende geur van varkensstallen. 

Afstand:
19 of 36 km

Tijdsduur:
1,5 of 2,5

Start locatie:
Buitencentrum De PeelenInformatie aanvragen

Download brochure

Rondom de Groote Peel zouden er nog best wat biologische boeren bij kunnen, is de conclusie na een dagje etsen. Maar wát er is aan bioboeren is top.
Het draait allemaal om fruit: geurig, sappig, stevig fruit dat zó lekker smaakt dat je er zomaar aan verslaafd zou kunnen raken. En dat met als decor akkers en weilan
- den, de bossen en vennen van de Groote Peel en de soms bedwelmende geur van varkensstallen. Bij route twee ets je een stuk heen-en-weer. Dat is geen straf, want tussen knp 8 en 7 ets je langs de rand van de Groote Peel. 


Het contrast tussen biofruitteler Hans Levels en Raspberry- Maxx is groot en dat maakt deze tocht extra leuk. Bij Rasp- berry-Maxx zijn een jn terras en een interessante winkel, waar de dieproze kleur van frambozen overheerst. Je kunt er de gekste heerlijkheden kopen, zoals frambozen-bramen- basilicum-jam en frambozenzeep, of frambozenvlaai met kof e bestellen.

Bij Hans Levels gaat het anders toe. Daar staan in het pluk- seizoen appels, peren, pruimen en sappen klaar in een kleine zelfbedieningswinkel, onder andere het lekkerste appelsap van Nederland. Maar ook de rest van het jaar zijn er sappen en meer te koop. Hans zelf is met zijn fruitbomen bezig, dus die tref je meestal niet aan. 


Fietsroute en informatie via lekkernaardeboer.nl

Reactie s over dit uitstapje

Plaats als 1e een reactie!

Reactie plaatsen

* verplichte velden
Parkeren

Parkeren

Bekijk de parkeermogelijkheden op onze interactieve kaart!
Eten & Drinken

Eten & Drinken

De mogelijkheden om te eten & Drinken in Meijel bekijk je eenvoudig via onze...
Kaart

Kaart

Bekijk de interactie kaart voor alle locaties
Peelburger

Peelburger

Bestel de heerlijke Peelburger voor slechts:€8,45
Terug naar overzicht