Peelgeluk is van ons allemaal!

Peelgeluk is niet van Stichting Peelport of van de Peelgeluk ambassadeurs en vrijwilligers. Nee, Peelgeluk is van ons allemaal!

Maar wat bedoelen we daar dan mee en wat is dan wél de rol die Stichting Peelport door middel van de Peelgeluk ambassadeurs en vrijwilligers heeft?

Peelgeluk is van iedereen, en daarmee bedoelen we dan ook écht iedereen. De inwoners van Meijel, de ondernemers, de verenigingen, de bezoekers ofwel iedereen die op wat voor wijze dan ook met ons mooie dorp verbonden is of in aanraking komt.

Peelgeluk zou een gevoel moeten zijn, een belevenis, iets dat minimaal in het “DNA” van alle inwoners zou moeten zitten. Maar is dat wel zo?

Tijdens de 2de meeting van Stichting Peelport dit jaar kijken we terug op wat we al bereikt hebben, waar we mee bezig zijn en wat we nog willen gaan doen.

Samen met de vrijwilligers, ambassadeurs, maar óók met anderen die betrokken zijn bij Meijel, is;

  • het VVV-Peelpunt op het Raadhuisplein steeds meer onder de aandacht gebracht, waarmee een centraal punt gecreëerd is voor informatie van en rondom Meijel én diverse leuke streekproducten (in cadeauvorm) en souvenirs te verkrijgen zijn,
  • “Peelgeluk voor JOU en MeIJel” door diverse communicatie uitingen steeds meer een begrip aan het worden, zowel in Meijel als buiten Meijel.

Daarnaast;

  • worden nieuwe initiatieven op gebied van Peelgeluk voor en door kinderen (Ben Bizzie), positieve gezondheid en energietransitie ondersteund,
  • zijn er nauwe connecties met het Dorpsoverleg en Ondernemend Meijel om vooral ook sámen te werken aan de doelstelling; “Het creëren van meer levendigheid, leefbaarheid en culturele en economisch toegevoegde waarde in de Peelregio, met Meijel als hart van de Peel.”,
  • worden er nieuwe initiatieven ondersteund om nóg meer mensen Peelgeluk kunnen laten beleven middels o.a.; een B2B (Business-to-Business) relatiegeschenk, een speciale actie tijdens de Fiets4Daagse en een Peelgeluk Picknick,
  • en mogen we gaan bijdragen aan het unieke project “Meijelse zorg in beweging” (maar hierover binnenkort meer informatie).

Er is dus niet stilgezeten de afgelopen tijd en we lijken onze voorgenomen plannen te realiseren. Maar vinden we zelf dat we op de juiste weg zitten? Zit Peelgeluk al wel in het “DNA” van de Meijelse inwoner? Weet elke inwoner wel wat Peelgeluk eigenlijk is?

Als we kritisch kijken, dan moeten we helaas concluderen dat we daar toch nog wel wat stappen in te maken hebben. Soms wordt “Peelgeluk” gezien als iets van Stichting Peelport, ziet men de borden e.d. in Meijel wel, maar heeft men geen idee wat het precies is of begrijpt iemand de vraag “Wat is jouw Peelgeluk?” helemaal niet.

Daar is dus nog werk aan de winkel!

En dat is de reden dat Stichting Peelport bestaat. Een organisatie van ambassadeurs (ondernemers) en vrijwilligers die er samen (met anderen) voor willen zorgen dat iedereen die in Meijel woont, werkt of op bezoek komt, zich “Peelgelukkig” voelt en voor zichzelf kan aangeven wat zijn of haar Peelgeluk is.

Buiten ons dorp wordt er al volop over gepraat en lijken ze daar al heel duidelijk te weten wat het Meijelse Peelgeluk is. We mogen “gröts” (trots) zijn op alles wat we al samen bereikt hebben in Meijel (en dan heb ik het niet alleen over Stichting Peelport).

Kijk eens even om je heen wanneer je door Meijel en de omgeving wandelt, fietst of rijdt. Wat maakt jou hier gelukkig? Dát is Peelgeluk!

 

PS. Wil je meer weten over Stichting Peelport of Peelgeluk? Je vindt ons op Facebook, Instagram en natuurlijk kun je ook contact opnemen via email of bel de Peelgeluk manager (06-11711188).

Foto: www.kijk-meijel.nl


Terug naar overzicht
INOVA
De Heere Van Meijel B.V.
SaChaLo
Van Dessel Beheer B.V.
Ontwerpstudio BOMM
Math Peeters Garagedeuren
Fier Dakcontrol B.V.
Die-sign.nl
Maison Makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas
RefurbPoint.nl
De Goejje
Meant4Life
Stapperij De Vangrail
t IJshofje
Versmarkt Meijel
Bakkerij Dikke Mik
Oppe Koffie
Coolen-Pluijm
Slakas Verandabouw B.V.
Auto Hunnekens B.V.
Agrippa B.V.
Hegawa B.V.
Kindcentrum Meijel
Greentrust
Mereno B.V.
IN
Metaal Flex Nederland B.V.
Centrum de Peel
Sint Jozef Wonen en Zorg
BijJoppe
Alterna Ass. en Fin. Dienstverl.
Cox en Partners Vastgoedjuristen B.V.
Fysio en Sport Meijel
Piet Martens
Mulleners Vastgoed B.V.
Negen B.V. / Dorpslab
Ondernemend Meijel
Vallura
Uitvaartbegeleiding van den Boom
Eline food & coaching
Philipsen Melkvee V.O.F. & Zorgboerderij KOE
Angelique Verstappen
EGEM
De Slokhoek