14 mei 2017 - Open dag 10 jaar B&B De Peelberg

Locatie: De Peelberg, Paalberg 5, Neerkant

Bewegen met een beperking

Open dag 10 jaar B&B De Peelberg

 

Hoe blijf je sporten en bewegen als je mobiliteit beperkt is? Beleef het op 14 mei op de open dag van  Bed & Breakfast De Peelberg in Neerkant voor het 10-jarig bestaan.

Wereldkampioenen rolstoeldansen en finalisten van Holland’s Got Talent Jacqueline en Alex Glijn treden op. Rolstoeltafeltennisser Bas Rongen daagt bezoekers uit voor een pot tafeltennis. Er is een minibeurs met producten die mindervaliden mobiel houden. En natuurlijk kunt u binnenkijken in B&B De Peelberg.

 

Bed & Breakfast De Peelberg is gespecialiseerd in gasten met een beperking. Tien jaar geleden zag eigenares Gea Roza dat er weinig vakantie-adressen waren voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator.

 

Wel aangepast, niet klinisch

Gea verbouwde een Brabantse boerderij op zo’n manier dat de B&B volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, zonder dat dit in het oog springt. “Ik wilde een gezellig vakantieadres creëren, geen klinische omgeving. Dat is gelukt, er komen ook veel wandelaars en fietsers. Hier ben je gewoon in vakantiesfeer, midden in het groen. Maar zowel binnen als buiten is de omgeving helemaal aangepast voor mensen met een beperking.” Als BIG-geregistreerd verpleegkundige kan Gea Roza bovendien zorg verlenen, die vergoed wordt door de verzekering. De B&B heeft vijf bedden.

 

Programma

De Peelberg viert het 10-jarig jubileum met een open dag die in het teken staat van bewegen met een beperking. Wat kunt u verwachten?

-        Kijk waarom Jacqueline en Alex Glijn wereldkampioen rolstoeldansen zijn. Ze ontroerden eerder al publiek en jury als deelnemers van Holland’s Got Talent.

-        Probeer rolstoeltafeltennisser Bas Rongen te verslaan. Hij liep een dwarsleasie op, begon na zijn revalidatie met tafeltennis en neemt nu deel aan het NK paratafeltennis.

-        Bezoek de minibeurs met handige hulpmiddelen. Deelnemers zijn Berkelbike, Care2Fit en een ergotherapeut. Berkelbikes hebben een unieke, gecombineerde aandrijving van armen en benen. Zelfs verlamde lichaamsdelen blijven hiermee fit. De kleding van Care2Fit heeft een zittende snit en zachte stoffen. Dat beweegt pas prettig! Ergotherapeut Hanneke Kiggen leert u hoe u met kleine aanpassingen zelfstandig blijft.

-        Volg een rondleiding door de Bed&Breakfast, met koffie, thee en iets lekkers.

 

Waar en wanneer

De open dag is op 14 mei van 13.00 – 17.00 uur, bij B&B De Peelberg, Paalberg 5 in Neerkant, www.peelberg.nl.


Terug naar overzicht
INOVA
De Heere Van Meijel B.V.
SaChaLo
Van Dessel Beheer B.V.
Ontwerpstudio BOMM
Math Peeters Garagedeuren
Fier Dakcontrol B.V.
Die-sign.nl
Maison Makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas
RefurbPoint.nl
De Goejje
Meant4Life
Stapperij De Vangrail
t IJshofje
Versmarkt Meijel
Bakkerij Dikke Mik
Oppe Koffie
Coolen-Pluijm
Slakas Verandabouw B.V.
Auto Hunnekens B.V.
Agrippa B.V.
Hegawa B.V.
Kindcentrum Meijel
Greentrust
Mereno B.V.
IN
Metaal Flex Nederland B.V.
Centrum de Peel
Sint Jozef Wonen en Zorg
BijJoppe
Alterna Ass. en Fin. Dienstverl.
Cox en Partners Vastgoedjuristen B.V.
Fysio en Sport Meijel
Piet Martens
Mulleners Vastgoed B.V.
Negen B.V. / Dorpslab
Ondernemend Meijel
Vallura
Uitvaartbegeleiding van den Boom
Eline food & coaching
Philipsen Melkvee V.O.F. & Zorgboerderij KOE
Angelique Verstappen
EGEM
De Slokhoek