Peelgeluk maken we samen!

Op 23 januari jl. presenteerde Stichting Peelport* de nieuwe plannen voor 2020 aan de betrokken Peelgeluk ambassadeurs en vrijwilligers en keek terug op de behaalde resultaten in 2019.

Afgelopen jaar verruilde de Stichting haar kartrekkende rol voor een verbindende en faciliterende rol, met als doelstelling:

‘Het creëren van meer levendigheid, leefbaarheid en culturele en economische toegevoegde waarde in de Peelregio, met Meijel als hart van de Peel.’

Door deze andere rol, trad Stichting Peelport iets meer in de schaduw, om vooral het podium te geven aan degene waar het allemaal omdraait: Jullie! Ofwel, diegene die ‘Peelgeluk’ beleven én maken.

In 2019, resulteerde dit concreet in het ondersteunen van een aantal bijzondere nieuwe initiatieven met een maatschappelijk karakter en het verder uitdragen van ‘Peelgeluk’. Er werd o.a. bijgedragen aan de ‘Ben Bizzie picknick’ op 22 september, het ‘Mééls woordenboe;k’ en de Fiets4Daagse.

Samenwerkingen met het Dorpsoverleg, Méélmarketing en Ondernemend Meijel werden opgezet, waardoor ‘Peelgeluk’ nog meer tot uiting kon komen tijdens o.a. de jaarmarkt en recenter het regionaal liedjesfestival.

Verbinding met ‘Meijelse Zorg in Beweging’ kwam tot stand (hierover binnenkort meer), Peelgeluk ambassadeurs startte zelfstandig het initiatief voor een B2B-B2C relatiegeschenk én het VVV Peelpunt zou niet bestaan zonder het continue enthousiasme van de vrijwilligers.

We hebben gemerkt dat ons Méélse ‘Peelgeluk’ met bewondering door anderen (buiten Meijel) wordt bekeken en daar mogen we heel gröts op zijn!

Voor 2020 staan er al weer nieuwe initiatieven in de startblokken, rondom onderwerpen als ‘Energie transitie’, ‘Peelgeluk lespakket’, ‘Milieubewustwording’, ‘Meijel Positief Gezond’ en het blijven vermarkten van ‘Peelgeluk’ tijdens evenementen.

2020 wordt een bijzonder jaar voor Meijel, met als één van de hoogtepunten het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest). Dat wordt een bijzonder staaltje van samenwerking, waaruit duidelijk blijkt:

Peelgeluk maken we samen!

 

* Stichting Peelport is een initiatief waarbij ondernemers en vrijwilligers tijd en gelden bijdragen ter ondersteuning van het maatschappelijk belang in Meijel. Ook op deze manier bijdragen aan Peelgeluk? Neem dan contact met ons op via info@peelgeluk.nl.


Terug naar overzicht
INOVA
De Heere Van Meijel B.V.
SaChaLo
Van Dessel Beheer B.V.
Ontwerpstudio BOMM
Math Peeters Garagedeuren
Fier Dakcontrol B.V.
Die-sign.nl
Maison Makelaars Peel en Maas / Horst aan de Maas
RefurbPoint.nl
De Goejje
Meant4Life
Stapperij De Vangrail
t IJshofje
Versmarkt Meijel
Bakkerij Dikke Mik
Oppe Koffie
Coolen-Pluijm
Slakas Verandabouw B.V.
Auto Hunnekens B.V.
Agrippa B.V.
Hegawa B.V.
Kindcentrum Meijel
Greentrust
Mereno B.V.
IN
Metaal Flex Nederland B.V.
Centrum de Peel
Sint Jozef Wonen en Zorg
BijJoppe
Alterna Ass. en Fin. Dienstverl.
Cox en Partners Vastgoedjuristen B.V.
Fysio en Sport Meijel
Piet Martens
Mulleners Vastgoed B.V.
Negen B.V. / Dorpslab
Ondernemend Meijel
Vallura
Uitvaartbegeleiding van den Boom
Eline food & coaching
Philipsen Melkvee V.O.F. & Zorgboerderij KOE
Angelique Verstappen
EGEM
De Slokhoek